PERTEN terményvizsgáló készülék

A több mint 50 éve a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban tevékenykedő cég kellő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy Ön is sikeresen használhassa azokat.

A kiterjedt forgalmazói hálózatával és közvetlen értékesítési irodáival a PERTEN páratlan támogatást nyújt műszereihez. A munka ott kezdődött, hogy a mű-szert a vásárlói visszajelzések és az alkalmazási környezet jellege alapján to-vábbfejlesztették. Ez érvényes arra a számítógépes programra is, amely működteti a berendezést, valamint a hálózatra, és a távoli hozzáférésre is, és természetesen az üzembe helyezésre és oktatásra is. Amikor Ön megvásárolja a műszert, az a kapcsolatunk kezdetét jelenti, nem pedig a végét.

Az AM 5200-as a PERTEN második generációs, nagyfrekvenciás nedvességmérő műszere.  A több mint 2000 eladott és üzemelő készülék tapasztalata alapján minden tekintetben továbbfejlesztettük nedvességmérő berendezésünket: a pontosság, meg-ismételhetőség, megbízhatóság és felhasználói interfész egység területén. A berendezés lehet önálló műszer, illetve beépíthető automatizált ellenőrző rendszerekbe is.

Az alkalmazott magasabb frekvencia mélyebben hatol be a minta szemekbe a pon-tosabb eredmény érdekében. A felújított Unified Grain Moisture Algorithm (UGMA) (egyesített termény nedvesség mérő algoritmus) pontosabb mérést ad, a hőmérséklettől, vagy a termény típusától függetlenül. A javított felépítés jobb megismételhe-tőséget nyújt. Ezek együtt teszik az AM 5200 a rendelkezésre álló legpontosabb és legmegismételhetőbb nedvességmérővé.  A műszer képes gabonafélék, olajos mag-vak, hüvelyesek, babok, lencsefélék, vetőmagok stb. nedvesség-, súly- térfogatsúly és hőmérséklet mérésre.
Kimagasló pontosság
Kiváló pontosság és megismételhetőség a 150 MHz-es mé-rőcella technológiának, és a robosztus, nagy pontosságú öntött alumínium háznak köszönhető. Az új mérőcella elődjénél kissé nagyobb, így nagyobb minta mennyi-séget képes befogadni.

Pontos eredmény a közvetlen a táblából érkező mintákból
Előfordult, hogy a régebbi nedvességmérő berendezések közel 1%-kal csekélyebb nedvességet mértek a közvetlen a gabonatábláról érkező mintáknál (az ismert bumeráng hatás miatt. AzAM5200-nál alkalmazott magasabb frekvenciás méréssel mélyebben hatolhat be a terménybe, így sokkal pontosabb az eredmény és hamarabb megtérül a mérőmű-szer ára.

Egyszerűen használható
A nagy, színes érintőképernyős kezelő képernyő segítsé-gével az AM 5200 egyszerűen használható. Bevihető a minta azonosító száma, az eredmények egy távoli képernyőn is megjeleníthetők, és USB-s pendrive, vagy me-mória kártya segítségével frissíthető a rendszer a rugalmasság és egyszerű haszná-lat érdekében. Az érintő képernyő ellenállásos elven működik, ezért kesztyűben is használható.

Gyors mérés
Csak öntse be a mintát, és az AM 5200 automatikusan megkezdi a mérést. Az eredményt 10 másodpercen belül kijelzi. Teljesen automatikus üzemet eredményez a külön megrendelhető átfolyásos mérő egység, amennyiben a minta kiselejtezhető.

Modern technológia
A magasabb frekvencia alkalmazásával, a számítási teljesít-mény emelésével, az USB adatátvitellel és a felújított UGMA rendszerrel az AM 5200 teljes mértékben megfelel napjaink terménykezelési igényeinek.
USDA igazolás: Az AM 5200 műszer UGMA kompatibilis, és rendelkezik USDA bi-zonyítvánnyal, így alkalmas a hivatalos nedvességmérésre.

NTEP jóváhagyás
A műszer a mérleg- és mérőberendezésekhez szükséges Nemzeti Típusvizsgálati Program (NTEP) megfelelőségi igazolásával is rendelkezik, igazol-vány száma: 11-087. Az NTEP igazolás azt jelenti, hogy a berendezés megfelelt a szigorú teljesítmény követelményeknek.

Műszaki adatok
Terményfajták: gabona, olajos magvak, hüvelyesek, lencsefélék, stb.
Paraméterek: nedvesség, sűrűség, hőmérséklet
Mérési idő: ~ 10 másodperc
Kijelző: 5.7” színes érintőképernyő
Kapcsolat: Ethernet, USB
Mérési technológia:  RF dielektromos állandó 150 Mhz-en
Minta hőmérséklete: -20 – 45° C, (nedvességtartalom <18%);
0 – 45° C (nedvességtartalom >18%)
Minta nagysága: 700 ml
Tápfeszültség: 115/230 V, 50/60 Hz
Méretek (mag. x szél. x mélys.) (mm): 415 x 424 x 353
Nettó tömeg (kg): 18,3

Near-infrared (NIR) működési elvű terményvizsgáló berendezések a nagy elevátorokban és terményfeldolgozókban már évek óta szolgálnak. A legújabb technológia alkalmazásával a PERTEN most egy olyan berendezést mutat be, amelyet kifejezetten hordozható terményvizsgálatra terveztek. A kifejezetten a nehéz mezőgazdasági körülmé-nyekre tervezett, masszív készülék ideális mérőműszer a termény nedvességének, protein- és olajtartalmának mérésére. Automatikus zárszerkezet védi a műszert a fénytől, rovaroktól és más kártevőktől a megbízható, csekély karbantartási igényű, hosszú idejű üzemelés érdekében.

Hordozható kialakítás
A kompakt, könnyű, kézben hordozható, 12 V-ot igénylő, de beépített akkumulátorral is rendelkező (max. 2 üzemóra) Inframatic 8800 jelű készülék bárhová elvihető, ahol a leginkább szükséges, például személykocsiban, a betakarítás helyén, vagy a silótelepen. A külön megvásárolható hordozó táska megvédi az IM 8800 készüléket, és hasznos a szállításkor a vizsgálati helyszínek között, kint a mezőn, stb., valamint ebben célszerű a készülék hosszabb idejű tárolása a betakarítás után. GPS – Az Inframatic 8800 GPS helymeghatározóval is fel van szerelve, így protein-térkép is készíthető a földekről.

Végezzen gyorsan az aratással, és hozzon nyerő döntéseket a termény minőség kezelésében!

A proteintartalom térkép lehetővé teszi a gazdák számára, hogy további nyereséget érjenek el az első osztályú termőhelyek beazonosításával. Ismert tény, hogy a domborzat, a trá-gyázás és a terményhozam egy azonos táblán belül is változásokat eredményez a fehérjetartalomban. Az Inframatic 8800 segít Önnek, hogy a legnagyobb értéket hozhassa ki a már megtermelt terményből.

Miért különleges az Inframatic 8800?
Egy mezőgazdasági üzemben sokszor kívánatos a terményvizsgálat. Az ilyen berendezések iránt nagy az igény, és ki kell elégíteni minden kérést. Legyen strapabíró és masszív kivitelű. Legyen hordozható mindenhová. Legyen egyszerűen kezelhető, de kellően kifinomult ahhoz, hogy a laboratóriumi műszerek pontosságát adja.

A legújabb technológiai fejlesztések lehetővé tették számunkra, hogy kifejlesszünk egy ilyen berendezést. Az Inframatic 8800 szilárdtest alkatrészeket és diódasoros fotometriát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy nincsenek mozgó optikai elemei. A mozgó al-katrészek hiánya tette lehetővé, hogy pontosan azonos berendezéseket gyártsunk, így a műszereink pontosak, megismételhetőségük és reprodukálhatóságuk kiváló.

Mérés a gabonatábla mellett
Az IM 8800 készülék teljes egészében a hordozha-tóságról és a célszerűségről szól. Helyezze el a teherautó, vagy a kombájn fülkéjében, mert kellően kicsi ahhoz, hogy a helyszínen lehessen mérni vele, és meghatározza például az optimális betakarí-tási időt. A 2 órás akku üzemidő, és a GPS helymeghatározó rendszer lehetővé teszi az azonnali fehérjetartalom-térkép elkészítését.

A mérések szerint búzában a protein szint változása egy soron belül elérheti a 6%-ot. A térkép lehetővé teszi, hogy megragadja ezt az értéket.  Érjen el maximális hozamot a jobb szárítással, mert be tudja azonosítani a legmaga-sabb minőségű terményét, és azt fel-árral tudja értékesíteni.

Minőségellenőrzés a szállítás előtt
A megfelelő terményt szállítsa a megfelelő ve-vőnek. Vizsgálja meg a terményt a betárolás előtt, és akkor is, ha ki-töltik azt a szállító teher-autóra. Annak adja el a legjobb minőségű ter-ményt, aki megfizeti a felárat. Kapja meg a leg-jobb árat a magas minő-ségű  terményért!

Vegye ki a legjobbat a terményből a gyors és pontos vizsgálattal.

 

Műszaki adatok
Terményfajták: gabonafélék és olajos magvak
Paraméterek: nedvesség-, protein-, olaj-, nedves gluténtartalom, és egyebek
Rendelkezésre álló kalibrációk: búza, durum, árpa, repce / repce-mag, cirok, kukorica és szója
Vizsgálati idő: ~90 s
Minta mérete: ~400 ml
Alminták: Mintánként max. 10
Mérési elv: diódasoros spektrofotometria
Hullámhossz tartomány: 850-1050 nm
Méret (szélesség x mélység x magasság): 349 x 265 x 274 mm Súly: 7 kg
Interfész egységek: 4 x USB-A port, 1 x Ethernet port (RJ45)
Kijelző: 5.7” színes érintőképernyő
Védelem: portól és nedvességtől védett Ak-kumulátor üzemidő: ~2 óra
Helymeghatározás: GPS modul, az USB porton keresztül
Környezeti hőmérséklet: 5-45 °C

Aquamatic 5200

Inframatic 8800