Olimac logo új

Magas szintű technológia, kivételes tulajdonságokkal és teljesítménnyel. Kukoricaszárak tökéletes követése, betakarítás veszteség nélkül, megnövekedett munkasebesség. Egy gép amelynek ára egy betakarítási szezon alatt megtérülhet.

A betakarítási  veszteségek kiküszöböléséről a törőhengerek felett elhelyezkedő automata szabályozású törőlécek gondoskodnak, melyeket egy rugós mechanizmus szabályoz. Satnyább, kisebb szár átmérőjű állományban a rugók összenyomják a törőléceket, lecsökkentve az azok között lévő távolságot olyan módon, hogy az adapter a legkisebb, legfejletlenebb kukoricacsöveket sem tudja elveszíteni. A rugós szerkezet beállítása olyan, hogy a vastagabb szárak könnyedén szétnyomják a törőléceket, így a gép a nagy méretű csöveket is gond nélkül betakarítja.  Az adapter egyszerre és folyamatosan „figyeli” az összes betakarított sorban az állomány változását, és ezekhez a változásokhoz, a különböző kukoricaszár átmérőkhöz automatikusan, folyamatosan hozzá illeszti a saját működését, optimalizálva ezzel a betakarítási folyamatot és minimálisra csökkentve a betakarítási veszteséget.

Egy gyakorlati bemutató után az egyik gazda intelligens kukoricacső-törő adapternek nevezte az OLIMAC-ot és azóta mi is szívesen használjuk ezt a jelzőt abból a célból, hogy ezt a gépet a többi hasonló rendeltetésű berendezéstől megkülönböztessük.

Rendkívül fontos, hogy a megfelelő kombájn mérethez és teljesítményhez megfelelő méretű OLIMAC adaptert válasszunk. 300 lóerő felett 8,9,10 vagy 12-soros adapter üzemeltetése ajánlott. Az USA-ban 16-soros OLIMAC gépet is eladtak már.

Az OLIMAC Drago adapterhez opcióként vásárolható napraforgóbetét segítségével kiváló minőségben takarítható be a napraforgó termés. A gép átszerelése a napraforgó betakarításhoz néhány egyszerű fogással és kevés időráfordítással elvégezhető.

Szervizbuszunk elegendő alkatrésszel van ellátva ahhoz, hogy telephelyre történő visszatérés nélkül akár 10 gépen el tudjuk végezni a szükséges javításokat, természetesen nem generál felújítás szinten. A jól felkészített gépeknél az eseti meghibásodások száma minimálisra csökkent.

Használja ki Ön is ezeket a lehetőségeket: vásároljon OLIMAC adaptert, tegyen szert többletbevételre, a műszaki kérdések megoldását pedig bízza szervizszolgálatunkra!

Az olimac adapterek fix és felcsukható vázas kivitelben kaphatók.

Drago2

Az új kukorica csőtörő adapter, a Drago2 még nagyobb teljesítményű, hatékonyabb és több kiegészítővel rendelkezik, mint az elődje: egy magas szintű technológia, kivételes tulajdonságokkal és teljesítménnyel: kukoricaszárak tökéletes követése, betakarítás veszteség nélkül, megnövekedett munkasebesség.

Drago2 a világ minden kukoricaföldjén bevethető. Európától az USA-ig, Ázsián át Ausztráliáig a legmagasabb mérce a gazdaság számára.

Előnyök:
– automata törőlécek,
– extra hosszú törőhengerek,
– tökéletesen tiszta eredmény,
– gyors haladási lehetőség.

Szerkezetileg lapos felépítésének köszönhetõen a talaj közelében képes mûködni, ezáltal lehetővé teszi az elhajlott növények felemelését, biztosítva azoknak a kukoricacsöveknek a begyűjtését, amik alacsonyan vannak, vagy lógnak.

Teljeskörű termékkínálat:
A Drago2 kapható 4-től 24-es sorig merev vázas kivitelben, illetve összecsukható változatban, az Ön igényeinek megfelelően. Univerzális felfüggesztése minden kombájn és silózó márkához passzol, bevethető.

Az Olimac világot lefedő szerviz hálózata kompetens vevőszolgálatot és gyors problémamegoldást szavatol. Az eredeti alkatrészek használatával az Olimac a kukorica csőtörő adapter biztos üzemelését és hosszú élettartamát garantálja.

Általános leírás

DRAGO GT

Az Olimac DragoGt, a kukoricacsőtörők új dimenziója, világszerte egyedülálló, kukoricacső törőlécekkel, rugózással és automatikus beállítással. A sok különleges és szabadalmaztatott tulajdonság közül a két legfontosabb:

Rugózással és automatikus beállítással rendelkező kukorica csőtörő lécek

  • A kukoricacső törőlécek speciális csillapító berendezéssel vannak ellátva, amely a kukoricacső lécekre ható ütéseit mérsékeli. A kukoricacsövek letörése lágyabban történik, így nincsem szemveszteség a lécek között, valamint a kukoricacsövek nem pattannak vissza.

ELŐNYÖK: teljes betakarítás veszteség nélkül, nagyobb termelékenység.

Kettős nyíróhatású szárvágás

  • Világszerte egyedülálló módon a Drago GT berendezés rendelkezik egy nyíró hatású kétszeres szárvágóval: minden szecskavágón 4 kés működik: kettő az egyik oldalon, atöbbi pedig velük szemben, de ellentétes forgással, akár egy olló. Ezzel a szabadalmaztatott megoldással a szárík aprítása kétszeresen történik, így a darabok rövidebbek lesznek: az aprítás finomabb és a földön lévő maradék gyorsabban elbomlik. A kettős hatású szárvágás kisebb erőt igényel, hasonlóan, mint egy egyszerű szecskavágónál.

A DragoGT kiváló teljesítményének köszönhetően a betakarítás termelékenységének és minőségének új dimenziója érhető el, amelynek segítségével a vállalkozás magasabb bevételeket ér el.

Általános leírás

Ügyfelünk mondta...

Nem az ár a döntő, hanem a minőség

Aki másnak szolgáltat, nem bízhatja a véletlenre az adapter választást – vallja az Olimac-ot használó Kormos Pál, aki tudatosan vásárolta a Pannonagri termékét

Nem azon tépelődök, hogy valami mikor térül meg, vagy van-e olcsóbb a piacon. A legfontosabb az, hogy a géppel olyan minőségi munkát végezzek, ami aztán hozza a további megrendeléseket – vallja bölcs vállalkozói szemlélettel Kormos Pál. A tápióbicskei gazda csaknem 800 hektár műveléséhez vásárolt kukorica adaptert a Pannonagri Kft.-től.

 

A Kormos Farm Bt. tulajdonosának – bár van több tíz hektárra rúgó saját termőföldje is – fő profilja a bérszolgáltatás, azon belül is a legnagyobb arányban aratással bízzák meg a környékbeli gazdák, szövetkezetek. – Több mint húsz éve csinálom, és kezdettől leginkább a betakarítással volt a legtöbb munkám. Ehhez illeszkedően gépesítettem folyamatosan, bár idővel egyre több helyen teljeskörű, szántástól aratásig érő munkákat is vállalok – mutatja be vállalkozását Kormos Pál, aki tavaly vásárolta meg a második Olimac gyártású kukorica adapterét.

Volt már tapasztalatom a márkával: előtte éveken át dolgoztam egy használtan vett 12 éves Olimac adapterrel. Csak azért adtam el, mert nagyobb és korszerűbb változatot akartam, de úgy voltam vele, hogy ha az új is kibír ennyit, akkor nem csalódok. A Pannonagri munkatársait régóta megbízható, készséges és hozzáértő embereknek ismertem, sőt, segítettek a használt eladásában is. Egy hónap alatt le is bonyolítottak mindent – vázolja Pál, hogyan jutott hozzá az Olimac legújabb, 6 soros, összecsukható kukorica adapteréhez.

Mivel a térségben a legtöbb munkát tavaly is a kukorica adta, a Kormos Farm Bt. tüstént le is tesztelte a gépet, mindjárt 280 hektáron.

A dupla zúzós kivitelű 6T-sorozat automata törőléc-állítású, ami azért különösen hatékony, mert maga a növény töve nyitja a törőlécet, így optimális munkát végez az adapter. Magam is meglepődtem, hogy még az egyenetlenebb talajokon és a gyengébb szárakat érintően is szinte veszteség nélkül dolgozott. Erre mondják mifelénk: elmaradoznak a böngészők a kombájn mögül – vagyis nincs kipotyogó cső, nem érdemes követni a kombájnt…

Az új Olimac adapter másik előnye, hogy a törőhengert meghajtó tengelyen található kúphengerek hajtják meg a szárzúzó tengelyt, amelynek kései percenként 2400-as fordulatszámmal aprítják a szárat. Részben e konstrukció révén alacsonyabb (akár 150 LE-s) kombájnnal is jó hatásfokú a működése, így jelentősen mérsékelhető az üzemanyag-ráfordítás. Kormos Pál szerint emellett még nagyon fontos erénye az Olimac-nak, hogy egyszerű felépítésű, kis karbantartási igényű gépeket gyárt.

Árban is versenyképes volt a Pannonagri ajánlata, de nekem az árnál is fontosabb, hogy megbízható munkát tudjak végezni. Aki arat, az tisztában van vele, mekkora probléma a műszaki leállás, amikor éppen szezon van. Aki pedig szolgáltat, az tudja azt, hogy csak a minőségi munkával lehet megszolgálni a megrendelők bizalmát, azaz hosszú távon is megtartani, megszerezni a munkát – indokolja Kormos Pál, miért hű a Pannonagrihoz és az Olimac adapterhez. – Nekem korábban sem volt problémám a meghibásodásokkal, és az új adapterrel sem tapasztaltam. Igaz, a Pannonagritól előzékenyen kijöttek, segítettek a behangolásnál, és tudom: ha bármi kisebb probléma mégis adódna, azt gyorsan, szakszerűen segítenek elhárítani.

Kohut Zoltán